Liedje voor een kleine ziel: voordracht en plaquette

HPR-Logo-single-liggend-laag

Uit de – deze week verschenen – nieuwsbrief van de Haagse Poëzieroute:

De Haagse Poëzieroute en het Couperusjaar

Op 10 juni 2013 is het precies 150 jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. Reden voor het Louis Couperus Genootschap om 2013 uit te roepen tot Couperusjaar. De Haagse Poëzieroute werkt met het project Gedichten over Couperus en Den Haag mee aan het Couperusjaar door zoveel mogelijk gedichten te verzamelen en een eigen Couperus gedichtenwandeling op te zetten.

De aan ons project deelnemende dichters Simon Mulder en Eric de Rooij zullen hun gedicht op 9 juni – daags voor Couperus’ geboortedag – voorlezen bij het “bruggetje van Takma” bij de Mauritskade. Het gedicht Liedje voor een kleine ziel van Eric de Rooij krijgt een mooie plek op de brug en wordt aansluitend opgenomen in de App Literaire Wandeling Louis Couperus die het Louis Couperus Genootschap samen met het Letterkundig Museum ontwikkelt.

Studenten van het Design Office van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) verzorgen de vormgeving van bordjes en gedichten langs de Couperus gedichtenwandeling. Als blijvend onderdeel van de Haagse Poëzieroute én als levende herinnering aan Louis Couperus.

Het gedicht is te lezen op de website van de Haagse Poëzieroute.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.