Reve op 7 mei haalt ook NRC Handelsblad

‘Waar Reve de damkogels ontweek’, zo opent Toef Jaeger haar bespreking van het nieuwste nummer van De Parelduiker. Een citaat: “Het gebeurt niet vaak dat een literair tijdschrift de nieuwskolommen van grote kranten haalt, maar de Parelduiker heeft dan ook een mooie, en goed getimede vondst in het nieuwe nummer. Gerard Reve was op 7 mei 1945 (…) getuige van de moordpartij die de Duitsers vanuit de Groote Club aanrichtten op de Dam. Hij schreef er nooit over, maar Reve-liefhebbers Ronny Boogaart en Eric de Rooij vonden een onder meer door Reve gesigneerd boek (…) dat hij kocht in ‘Het Bolwerk’.’

Helaas, net als in de Volkskrant, ook hier weer een foutje. Reve kocht het boek niet, Reve stal het boek.

Toch leuk.Parelduiker 2-16 omslag_Opmaak 1

Dit bericht werd geplaatst in De Parelduiker en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.