Buitenveldert wordt lied

Afgelopen maand heeft Oscar Kerkman mijn gedicht Buitenveldert tot lied bewerkt. Sfeer: jaren tachtig synthi-pop meets jazz. Guido Attema heeft een clip bij het lied gemaakt met sfeerbeelden van de Beethovenstraat. De eerste ruwe versie heb ik gezien. Het ziet er veel belovend uit. De première verwacht ik in oktober.

BUITENVELDERT
Soms treft het geluk ook goede mensen.
Dat weet ik, want híj bijvoorbeeld
is een goed mens en het geluk
heeft hem getroffen; en omdat
het geluk hem heeft getroffen
kan ook ik worden geraakt.

Daarom fiets ik met lichtende ogen
naast hem over de Beethovenstraat
en vraag god die toch ook humanist is
mijn lieve jongen te bewaren.

Het_eindigt_zomaar_ergens_omslag
Dit bericht werd geplaatst in Het eindigt zomaar ergens, Poëzie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.