Een straat zonder geschiedenis – een recensie van Caspar David Friedrichstrasse

Op Literair Nederland staat sinds vandaag mijn recensie van de kleine roman Caspar David Friedrichstrasse (Cécile Walsbrot, vertaling door Eva Wissenburg):

Het is verleidelijk om Caspar David Friedrichstraße te lezen en tegelijkertijd Google te raadplegen. Het boekje, dit jaar verschenen in de Franse reeks van uitgeverij Vleugels, is namelijk opgebouwd aan de hand van schilderijen van Caspar David Friedrich (1774-1840): negen hoofdstukken vernoemd naar negen schilderijen. Weliswaar gaat de verteller in ieder hoofdstuk in op het schilderij, maar je wilt toch het beeld zien dat hoort bij titels als ‘Morgen im Riesengebirge’ of ‘Abtei im Eichwald’. Googelen dus bij gebrek aan een overzichtscatalogus in de boekenkast. Lees hier verder.

Dit bericht werd geplaatst in Literair Nederland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.