Mooie recensie van Hongerklop in TGV

Deze week verscheen Tijdschrift Geestelijke Verzorging nummer 96. Ankie Spelbrink bespreekt daarin zeer uitgebreid mijn vorig jaar december verschenen bundel Hongerklop.  Enkele  citaten:

Hongerklop is een gedichtenbundel die over heel veel gaat. (…)Existentiële thema’s als spijt (…) doodsangst en authenticiteit komen in de gedichten aan bod. Zo is het gedicht Haar stem aan de trap de ultieme weemoed, een emotie die vaker voelbaar is. Daarnaast schuwt hij niet (of is het juist zijn missie) het lelijke van de wereld te beschrijven. Sterker nog, door erover te dichten lijkt hij het te erkennen en het ‘draagbaarder’ te maken voor de lezer.”

“Hoewel de gedichten getuigen van helder en gedetailleerd waarnemen, kom je ook veel  over de dichter te weten: over zijn jeugd, zijn reis, zijn werk. Je gaat met hem meeleven. De gedichten zijn zodanig dat het lijkt alsof je erbij bent. Soms raakt het je of krijg je een brok in je keel omdat het zo menselijk is (…).”

“Eric de Rooij heeft met Hongerklop een gouden lijst gehangen om zaken waar iedereen soms al jaren z’n best voor doet om ze niet te hoeven zien. Hij eert ze.”

Nieuwsgierig naar de bundel? Momenteel is Hongerklop uitsluitend bij de uitgever te bestellen Ga naar de website van uitgeverij Liverse. Hongerklop is verschenen als deel 50 in de Bordeauxreeks.

Dit bericht werd geplaatst in Hongerklop en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.