Over zingeving in coronatijd ~ in Max magazine

Komende donderdag (30 mei)  verschijnt het nieuwe Max magazine met een mooi stuk over geestelijke verzorging. Marloes de Moor interviewde drie geestelijk verzorgers over zingeving in coronatijd: Tim van Iersel, Irene Godderij en ondergetekende.

Een klein citaat uit wat ik haar vertelde: “Een mevrouw van 96 vertelde mij tijdens het beeldbellen dat ze verdrietig en eenzaam was, nu ze haar familie niet kon zien. Ik zag dat zij een breiwerkje oppakte; ze bleek al jaren truitjes te breien voor kinderen in Roemenië. Dat ontroerde me. Naast haar wanhoop had ze nog ruimte om iets voor een ander te willen betekenen. Het was een lichtpuntje. Zingeving betekent namelijk ook dat je gezien en gehoord wordt.”  Op de website van Marloes de Moor is de volledige tekst te lezen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.