Hilarisch en nog goed geschreven ook – Gerbrand Bakker over De wensvader

In de boekenrubriek van het zaterdagmagazine van Algemeen Dagblad, nu alweer een week geleden, leest Gerbrand Bakker De wensvader: “Een debuut over een homostel dat een kind wil. Dat wil zeggen: een van de twee mannen wil een kind, de ander niet. Nog leuker wordt het als enkele vriendinnen zich met de zaak bemoeien. Zo claimt de mogelijke draagmoeder alle zeggenschap over de opvoeding, hetgeen nou net niet de bedoeling is. Hilarisch en nog goed goed geschreven ook.”

Overigens, het boek dat zijn leven heeft veranderd is  Lord of Dark places van Hal Bennett: “Een vader trekt al evangeliserend aan de hand van de penis van zijn zwakbegaafde zoon door de VS. (…) Toen ik dit las, wist ik dat je mag schrijven wat je wilt.”

 

 

Dit bericht werd geplaatst in De wensvader en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.