Recensie De wensvader in TGV

In Tijdschrift Geestelijke Verzorging (nr 103) verscheen van Brecht Molenaar een mooie recensie van mijn debuutroman De wensvader. Molenaar noemt het een realistisch boek.

Enkele citaten:

Realisme lijkt me het kernwoord voor dit alles. (…) Ook het tragische beeld van het menselijk bestaan is in mijn ogen realistisch. We weten het immers. Om met Lucebert te spreken: alles van waarde is weerloos. We kunnen verlangen, dromen, wensen en hopen wat we maar willen, maar hebben nauwelijks in de hand wat daar daadwerkelijk van terechtkomt. (…) Het resultaat is een soort tragikomedie, echter zonder gelukkige afloop en met een tragische boventoon, ondanks de soms hilarische taferelen. (…) De wensvader is een boek dat je gelezen moet hebben, zeker wanneer je met en voor mensen wilt werken (…).

Dit bericht werd geplaatst in De wensvader en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.