Augustus ~ Het zomerboek over 1988 is verschenen!

Volgende week is de officiële presentatie, maar nu al is mijn tweede roman overal (en ook hier) verkrijgbaar.

Een boek over jong en gay in de jaren tachtig: Met de nieuwe roman ‘Augustus’ van Eric de Rooij, duikt de lezer in het wervelende gay-uitgaansleven van Amsterdam, de bruisende Regulierdwarsstraat en het Rembrandtplein. Een boek over eerste liefdes, de angst voor aids, geloven of niet geloven, een dodelijk delict en het Europees kampioenschap voetbal. Augustus is een levensecht portret van twintigers geconcentreerd in een enkele maand, in een enkel jaar: augustus 1988. 

Een boek ook over opgroeien in Hilversum: Nog niet eerder stond Hilversum zo centraal in een roman. Met Augustus schreef Eric de Rooij een pakkend verhaal over het gewone leven van jonge mensen in de zomer van 1988. Uitgaan, synthesizerpop, eerste liefdes, worstelingen met geloof en een tragisch delict, tegen het herkenbare decor van de Kerkbrink, de Groest en Anna’s Hoeve. 

Een levensecht portret van een dorp dat de auteur tot diep in zijn vezels kent. Hij groeide er op, schreef in de jaren negentig enkele historische boeken over zijn geboorteplaats, maar komt nu met het boek dat hij altijd al over Hilversum had willen schrijven. Een eerlijke en zoekende autobiografische roman over vriendschap en wat voorbij is. 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Augustus en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.