Eerste fan van de bakker van Eeklo

Bericht van de website van uitgeverij Ons Woord

2012-09-05 20:28:46

HajoSinds kort ben ik mijn e-reader kwijt. Mijn zoon (bijna 8) is helemaal over op digitaal sinds hij ons eerste kinderboek mocht proeflezen: Het geheim van de bakker van Eeklo, deel 1 van de avonturen van Hajo Hosponjon. Superspannend! – aldus de zoon.

Hajo is een jongen uit een arm gezin. In dit eerste deel komt hij terecht bij de bakker van Eeklo, die – je raadt het al – een geheim heeft. Een wel heel spannend geheim, zo één waarvoor zijn hakbijl gebruikt wordt en een extra grote oven…

Eric de Rooij schreef eerder De drie prinsen van Serendip (uitgeverij Clavis). Dit keer wilde hij een echte pageturner voor kinderen schrijven. Missie geslaagd, als ik des zoons reactie zie. Net als De prinsen is Het geheim van de bakker gebaseerd op een oud volksverhaal, namelijk dat van de herbakker van Eeklo. Eind september te koop! (geschreven door Kim Verheij)

Dit bericht werd geplaatst in Het geheim van de bakker van Eeklo. Bookmark de permalink .